Veelgestelde vragen

Bij Healthy Food wordt geen rage of hype gevolgd. Het steunt op de wetenschappelijk onderbouwde basisprincipes van gezonde voeding.  Het gaat dus niet over ‘superfoods’ en speciale ingrediënten, maar over de kracht van verse en  kwalitatieve producten.   Eigenlijk is het vaak de klassieke keuken in een gezond jasje.

Bij Healthy Food wordt veel belang gehecht aan de samenstelling van de ingrediënten.  Er worden  geen goedkope verzadigde (“slechte”) vetten gebruikt, maar er wordt gekozen voor de onverzadigde (“goede”) vetten. 

Ook de verhoudingen binnen een maaltijd worden gerespecteerd : een grote portie groenten, een kleinere portie aardappelen, rijst of deegwaren en een kleine portie vlees/vis.  Hierbij wordt steeds de volkoren variant gebruikt met een hoog gehalte aan vezels.

We leven in een wereld waarin we het steeds drukker krijgen.  Vaak hebben we geen tijd of zin meer om te koken.  Een snelle afhaalmaaltijd is dan de ideale oplossing.

We leven gelukkig ook in een wereld waarin er steeds meer aandacht is voor een gezonde en fitte levensstijl.  We willen ons energiek voelen en slank zijn.

Healthy Food combineert deze twee.  Je kan een snelle hap komen halen én je bent tegelijk zeker dat het over een vers, gezond en evenwichtig gerecht gaat!

Ja en neen.   Geen goedkope gehaktballen, fishsticks, curryworsten,… Maar wel een gezonde, volwaardige voeding die uw kind nodig heeft om te groeien en waarin hij een uitgebreid smakenpallet voorgeschoteld krijgt, zodat hij alles leert eten.

Natuurlijk zijn het kinderen en mag het voor hen wat vrolijker verpakt.  Daarom zit er in de kleurrijke kidsbox buiten de maaltijd, ook een gezond dessert en een verrassing.

De winkel van Healthy Food is open op dinsdag van 11u tot 14u en op donderdag en vrijdag van 11u tot 18u. 

Heb je een feestje, wil je je geliefde verrassen met een gezonde brunch of trakteren op het werk met een gezond gebak?  Dan kan je beroep doen op de catering service van Healthy Food.   Voor meer info, neem contact op! info@healthyfoodtakeaway.be of 0497 18 14 97

Neen, alle maaltijden worden koud bedeeld.  Dit heeft verschillende voordelen.  

Ten eerste is er een groter behoud van vitamines omdat de maaltijd, onmiddellijk na het bereiden, op een snelle manier werd gekoeld.  Een maaltijd die al een paar uur warm wordt gehouden, bevat bijna geen vitamines meer.

Een ander voordeel is dat je niet moet wachten tot etenstijd om je maaltijd op te halen.  Passeer je al als je je kinderen naar school brengt, onderweg naar je werk, …  Dan pik je ineens de maaltijd op en dan kan je deze nadien snel opwarmen in de microgolfoven wanneer je honger hebt.

uitzondering !!!  In de wintermaanden kan je je onmiddellijk warmen aan een beker soep, dan kan je deze ook warm verkrijgen!

De maaltijden worden bereid door An, een erkend diëtiste.  Zij heeft alle know-how over voeding in huis en kan deze principes hanteren tijdens de bereiding.  Zo kan je zeker zijn dat de maaltijden evenwichtig en toch met smaak zijn bereid.

Ja, dat kan zeker.  Op de website staat een bestelformulier waarop je je keuze kan invullen.  Je bestelling staat dan op het gevraagde uur klaar.  Betalen kan in de winkel met payconiq of cash.

De bestelling moet minstens 24u op voorhand worden doorgegeven.

Ja, je kan ook spontaan de winkel binnenspringen tijdens de openingsuren.  Doordat er in koude lijn wordt gewerkt en alles vers wordt bereid, bestaat er wel een kans dat een maaltijd al uitverkocht is.  Er is echter steeds een uitgebreid aanbod (warme maaltijd, soep, salade, snack, fruitsalade en gezond gebak) waardoor de kans groot is, dat je nog wel iets anders lekker in voorraad vindt.

Bij Healthy Food zijn ook eerlijke kwaliteitsproducten te koop.  Er is ook versbereide granola (zonder suiker), homemade confituur zonder suiker,  gezond gebak, … verkrijgbaar.

Wil je graag een cadeaumand met vers gemaakte producten voor een speciale gelegenheid?  Deze kan op jouw maat worden gemaakt!  Vraag gerust meer info!

Ook kan je hier een lekere, kwalitatieve tas thee vinden.  Zin in een extra dosis vitamines? Dan kan je kiezen uit een aanbod aan verse coldpressed juices en smoothies.


Ben je op zoek naar een leuk cadeau, wil je je interieur wat gezelliger maken, de tafel mooi aankleden of zoek je een lekkere olie of azijn?  Healthy Food heeft nu ook zijn eigen HOME & LIFESTYLE afdeling. Kom gerust eens snuisteren!!!

Bij Healthy Food dragen we het milieu een warm hart toe.  Daarom krijg je je maaltijd steeds in een composteerbare/gerecycleerde verpakking mee.  

Daarbuiten wordt er steeds gewerkt met seizoensproducten.  Ook de reinigings- en ontsmettingsmiddelen zijn ecologisch en er wordt overal gebruik gemaakt van duurzame led verlichting.

Ja, dat kan.  Healthy food denkt graag met je mee! Heb je een feestje, wil je je geliefde verrassen met een gezonde brunch of trakteren op het werk met een gezond gebak?  Reserveer het tijdig bij Healthy Food.  Voor meer info, neem contact op: info@healthyfoodtakeaway.be of 0497 18 14 97

De verse sapjes worden bij Healthy Food gemaakt met een slowjuicer.  In tegenstelling tot een sapcentrifuge worden de groenten en het fruit niet op hoge snelheid kapot gecentrifugeerd.  De ingrediënten worde langzaam vermalen met een hoogwaardige schroefpers.  Hierdoor ontstaat geen verhitting en oxidatieproces wat resulteert in een hoger vitaminebehoud.

 

Ja, hoor!  Een cadeaubon is mogelijk voor elk bedrag naar keuze.  Je kan deze gewoon vragen in de winkel.

eat less sugar, you’re sweet enough already

Nog een vraag en je antwoord hier niet gevonden? 

Stuur een mailtje naar info@healthyfoodtakeaway.be